Ældresagen

Vi er stolte over at være værter for Ældresagen i Bio Silkeborg, hvor vi hver første onsdag i måneden, med få undtagelser, byder medlemmer af Ældresagen velkommen til en særlig filmoplevelse.

Filmen er nøje udvalg til at give jer den bedste oplevelse. 

Efter filmen er der kaffe og småkager.

Siden opdateres løbende.

Ældresagen 5. Juni: "one life"

ONE LIFE fortæller den sande og inspirerende historie om Sir Nicholas 'Nicky' Winton, en bankmand, der på tærsklen til Anden Verdenskrig reddede mere end 600 børn fra nazisternes grusomheder. Selvom Nicky ikke anså sig selv som en humanitær, ændrede en skelsættende oplevelse i det besatte Prag i 1938 hans syn. Han gjorde, hvad han følte var det eneste rigtige - han dedikerede sig til at redde så mange børn som muligt, inden det var for sent.

Historien følger det nervepirrende kapløb med tiden, da krigen nærmede sig. Nicky stod over for spørgsmålet: Hvor mange børn kunne han redde, inden det var for sent? Selv 50 år senere, i 1988, blev han hjemsøgt af tanken om de børn, han ikke kunne hjælpe. Det var først, da han blev overrasket af de overlevende på direkte tv, at han kunne acceptere, at selv at redde ét liv i en situation med sådan grusomhed var en sejr.

Instruktøren James Hawes, kendt for prisvindende tv-serier som Black Mirror og film som Enid og The Challenger Disaster, har samlet et stjernespækket cast til filmen One Life. Medvirkende inkluderer Anthony Hopkins, kendt for ikoniske roller i film som Ondskabens Øjne, Two Popes og The Father, som han vandt en Oscar for. Helena Bonham Carter, kendt for sin rolle som Bellatrix Lestrange i Harry Potter-serien, samt film som Fight Club og Kongens Store Tale, er også en del af castet. Jonathan Pryce, kendt for sin rolle i The Two Popes og The Crown, slutter sig til dette imponerende ensemble, og genforenes med Hopkins på det store lærred.